Een dankbaar leven • In dit boek vertelt Neeltje (Nellie) Houtman-Mak haar levensverhaal. Ze neemt de lezer mee op een reis langs alle plaatsen waar ze heeft gewoond. We zien hoe Nellie in het begin van de twintigste eeuw opgroeit aan ’t Hoofd in Schiedam, als jongste dochter van Catrinus Mak en Catharina Mak-Gille. We leren de zeilmakerij van haar vader kennen, die de op een na laatste zeilmaker was uit een bekend geslacht van Schiedamse zeilmakers.

Nadat ze zich heeft verloofd met theologie­student Kees Houtman en met hem is getrouwd, bewoont ze als domineesvrouw een groot aantal pastorieën, onder andere in Noordeloos, Maarssen, Bodegraven, Zwolle en Arnhem. Zij krijgen acht kinderen. Ze schrijft met dankbaarheid over het leven dat ze met haar gezin heeft kunnen leiden.

Dit boek is een speciale uitgave ter nagedachtenis aan de honderdste geboortedag van mijn grootmoeder Houtman-Mak. Schrijver Geert Mak – afkomstig uit dezelfde familie van Schiedamse zeilmakers – heeft met plezier een paar woorden vooraf willen schrijven, om zo het levensverhaal van zijn tante Nel in te luiden.

Formaat: 130x185 mm
Pagina’s: 136
Productie: Perfect Service/Drukkerij Hooiberg|Haasbeek
Uitgever: Fonds Historische Publicaties Schiedam
ISBN: 978-90-70450-34-2