Na mijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, werkte ik een aantal jaar als ontwerper bij een bureau voor visuele communicatie. In 2008 ben ik verder gegaan als zelfstandig grafisch ontwerper. Ik werk in opdracht en ik zet af en toe een eigen project op als het op mijn pad komt. 

Ik houd van drukwerk en boeken in het bijzonder.
Boeken zijn dragers van verhalen en verzamelingen.
Eigenlijk de ultieme vorm voor een herinnering. 

Zo maakte ik een boekje met de memoires van mijn grootmoeder N. (Neeltje) Houtman-Mak. ‘Een juweeltje’, volgens Geert Mak, die uit dezelfde familie van Schiedamse zeilmakers komt. Daarnaast zette ik een website op om het oeuvre van mijn overgrootvader, WA Houtman (1886-1968), bijeen te brengen en houd ik een blog bij over de groeiende verzameling landschappen en zeegezichten.

Wat mijn ontwerpen bijzonder maakt, is dat ik poëtisch vermogen combineer met genadeloze precisie. Ik zet zogezegd graag de puntjes op de i. Of het nu gaat om het vormgeven van een boek, identiteit, brochure, magazine of website. Ik streef naar een geraffineerde vorm met een blijvende kwaliteit.

Mijn voorliefde gaat uit naar het vormgeven van boeken over kunst, cultuur en geschiedenis. Het is mijn intentie iedere keer iets bijzonders te maken. Daarbij vind ik het leuk om al in een vroeg stadium bij een project betrokken te worden, om met de opdrachtgever, kunstenaar of uitgever mee te denken.

Ingrid Scheinhardt